Schrijftips voor ondernemers

Tekst is overal en als ondernemer ontkom je er niet aan om zo nu en dan wat teksten te schrijven. Denk maar eens aan je website en social media. Maar ook voor emails, advertenties en offertes zijn er woorden, zinnen -> teksten nodig. Sommige teksten schud je misschien zo uit je mouw, maar wanneer dat niet altijd het geval is, dan kan dat best frustrerend zijn. Vooral Tekst helpt je graag een handje met deze schrijftips voor ondernemers.

Schrijf met plezier

Jammer, want wanneer je met plezier schrijft, lees je dat ook terug in je teksten. En helaas is dat andersom ook zo. Zit jij enorm te balen vanwege een nieuwsbrief die af moet of een blog dat geschreven moet worden, dan is de kans groot dat je eindigt met een draak van een tekst. Klinkt niet erg effectief, toch? Maak van schrijven een feestje en je klanten zullen het een feest vinden om je teksten te lezen.

Met deze schrijftips voor ondernemers maak jij van schrijven weer een feestje! Vooral Tekst helpt je graag.

Ballonnen, slingers en taart? Die heb ik zelf niet nodig om van schrijven een feestje te maken. Ik ben dol op schrijven. Waarschijnlijk is het bij jou precies andersom. Jij vindt je werk een feestje en houdt van jouw bedrijf, maar vindt schrijven allesbehalve een pretje.

De redding is nabij

Zonde, want er zullen nu eenmaal altijd teksten blijven, die geschreven moeten worden. Teksten voor nieuwsbrieven, converterende copy voor een advertentie, een boeiend blog voor op je website of een offerte of … Nou ja, je snapt het wel. Ik wil je graag helpen. En nee, dan bedoel ik niet dat je alle teksten door mij moet laten schrijven (kan wel natuurlijk), maar ik wil je helpen om meer plezier te krijgen in het op papier (beeldscherm) zetten van effectieve teksten voor je bedrijf.

Dat hoofd van mij zit namelijk vol. Tjokvol met ideeën, tips en trucs om jou enthousiast te krijgen en jou bij te staan in het produceren van teksten waar jouw bedrijf iets aan heeft, waar jouw (potentiële) klanten jou en jouw bedrijf in herkennen.

Schrijftips voor ondernemers: een steuntje in de rug

Op Facebook heb ik een besloten groep met schrijftips voor ondernemers. Daarin deel ik wat er in dat volle koppie van mij zit (op schrijfgebied dan, hè), vind je korte video’s boordevol tips, kun je mini-trainingen volgen en word je van tijd tot tijd uitgedaagd om mee te doen aan challenges. Lid worden is uiteraard gratis. Ik zou zeggen, waar wacht je nog op? Neem alvast een bakje koffie, zet de taart in de oven, blaas die ballonnen maar op en word lid!

Ken je andere ondernemers die ook wel van een feestje houden en wat schrijftips kunnen gebruiken? Stuur ze gerust door of deel dit bericht!