Zo schrijf je een boeiend blog

Wij geven 5 tips om je op weg te helpen!

Een goede blog voor je eigen website schrijven kan een uitdaging zijn. Hoe zorg je er voor dat bezoekers van begin tot eind geboeid zijn en alles lezen wat jij ze wil vertellen? Een blog dat bovendien SEO proof is. Deze 5 tips helpen je op weg!

Zo schrijf je een boeiend blog. 5 tips van Vooral Tekst.
  1. begin krachtig
  2. schrijf voor je doelgroep
  3. wees kort en bondig
  4. gebruik kopteksten
  5. plaats afbeeldingen en/of video’s

1. Begin krachtig

Wacht niet tot de laatste zin met een aandachtstrekker. Zorg ervoor dat je goed begint, zodat je publiek meteen geboeid is en verder wil lezen. Trek de aandacht vanaf de start en bezoekers zullen langer op je website blijven.

2. Schrijf voor je doelgroep

Hou bij elke zin die je typt, jouw doelgroep in je achterhoofd. Je schrijft voor hen. Het moet interessant zijn voor je doelgroep. Bestaat je doelgroep uit hondenbezitters, zorg er dan voor dat de blogs relevant zijn voor mensen met honden en niet voor alle mensen met een huisdier.  

Schrijf voor je doelgroep!

3. Wees kort en bondig

Te veel tekst schrikt lezers af. Wanneer mensen op internet kijken, nemen ze niet de tijd om lappen tekst door te nemen. Een stroom van woorden schrikt af en je doelgroep leest niet wat jij ze wil vertellen. 

4. Gebruik kopteksten

Deel je verhaal op in verschillende delen (alinea’s) en geef de gedeeltes een aparte kop. Die koptekst geeft kort weer waar de volgende alinea over gaat. Dit maakt je webpagina overzichtelijk en bezoekers kunnen in één oogopslag zien waar de tekst over gaat.

5. Plaats afbeeldingen en/of video’s 

Gebruik afbeeldingen en-of video in je blog - 5 tips om een boeiend blog te schrijven. Vooral Tekst

Maak je website zo aantrekkelijk mogelijk door het plaatsen van afbeeldingen en video’s. Let op: verlies ook hier je doelgroep niet uit het oog. En zorg ervoor dat het beeldmateriaal aansluit bij de inhoud van je verhaal. 

Gebruik deze 5 tips en je bent al een eind op weg om een boeiend blog te schrijven. Uiteraard zijn er nog veel meer tips en tricks voor het maken van een goede tekst op je website.