Freelance tekstschrijver Breda

Heb je een eigen website of webshop, maar kan het aantal bezoekers wel een flinke boost gebruiken? Als freelance tekstschrijver uit de regio Breda kan ik je helpen! Goed geschreven SEO (zoekmachine geoptimaliseerde) teksten kunnen de positie van je website of webshop in de zoekmachines aanzienlijk verhogen en ervoor zorgen dat jouw bedrijf beter zichtbaar wordt online.

Al is je website nog zo mooi en zit ie nog zo goed in elkaar, als er geen bezoekers zijn, heeft hij eigenlijk geen nut. Zonder bezoekers geen klanten en zonder klanten geen winstgevend bedrijf. Wat jij wil, is een website die meer is dan alleen een online visitekaartje. Je wilt je naamsbekendheid vergroten, leads genereren, verkopen of… Welk doel je ook voor ogen hebt met een SEO website is dat doel een stuk makkelijker bereikbaar.

Verbeter je online zichtbaarheid met SEO teksten geschreven door een freelance tekstschrijver - Vooral Tekst

Wat is SEO?

SEO is een afkorting die staat voor Search Engine Optimisation (zoekmachine optimalisatie in het Nederlands). En dat omvat alles wat ervoor zorgt dat een website geoptimaliseerd is om gevonden te worden door zoekmachines als Google, Bing en Yahoo. Van de techniek achter je website tot aan de voorkant met afbeeldingen en teksten. Als freelance tekstschrijver kan ik je niet helpen met allerlei technische zaken, maar voor SEO teksten kun je wel bij mij terecht.

Hoe werkt het?

1. Kennismaking

Als je jouw webteksten door mij wil laten schrijven, dan beginnen we met een goed gesprek (en een bakske koffie). Samen bespreken we wat jouw bedrijf te bieden heeft (en welke missie je hebt), wat jij wil bereiken met je website en wie jouw doelgroep is. Aan de hand daarvan bepalen we (ook weer samen) de beste aanpak. Dat kan zijn het herschrijven van bestaande teksten, het maken van een blog (of meerdere blogs), het (her)schrijven van productteksten of het vullen van de gehele website met nieuwe teksten. 

2. Zoekwoordenonderzoek

Als de te volgen tactiek bepaald is, kan ik verder met het doen van een zoekwoordenonderzoek. Afhankelijk van jouw wensen kan het gaan om een zoekwoordenonderzoek voor een blog, een dienstenpagina of misschien juist voor een specifiek product.  Wanneer ik voor je ga bloggen, dan zullen we samen ook een aantal onderwerpen bedenken waarover de blogs zullen gaan. Daarbij kijken we natuurlijk welke onderwerpen jouw doelgroep het meeste zullen aanspreken. Alle teksten zullen steeds geschreven worden met jouw doelgroep in het achterhoofd.

3. Teksten schrijven

Angela aan het werk - achter het beeldscherm - Vooral Tekst

Vervolgens kruip ik achter mijn toetsenbord om een tekst te schrijven die aansluit bij jouw doelgroep en tegelijkertijd geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Ik schrijf altijd in eerste instantie voor jouw doelgroep en pas in tweede instantie voor Google. Soms is het een uitdaging om teksten zo te schrijven dat ze lekker lezen, de juiste snaar raken en ook goed vindbaar zijn voor zoekmachines.

Bij een echt goed geschreven SEO tekst merk je niet dat hij SEO geschreven is! 

4. Feedback en definitieve versie

Als de tekst klaar is, dan is het jouw beurt om aan de slag te gaan. Jij leest de tekst en geeft mij feedback, zodat ik de tekst helemaal kan finetunen en optimaliseren voor jouw bedrijf. Als jouw op- en aanmerkingen in het schrijfsel verwerkt zijn, ontvang je van mij de definitieve versie. Dan is het aan jou of aan je websitebouwer om de tekst online te zetten. Wil je liever dat ik dat voor je doe? Dan kan dat in de meeste gevallen ook (bijvoorbeeld in het geval van een WordPress website).

5. En dan? Geduld hebben!

Voordat zoekmachines wijzigingen hebben opgepikt en verwerkt in hun logaritmen kan er wat tijd overheen gaan. Soms een aantal weken, soms een paar maanden. Het is een kwestie van geduld voordat je verschil zult gaan zien in de zoekresultaten van jouw website. Hoe groot de impact zal zijn en hoeveel hoger je website zal komen te staan, is mede afhankelijk van het aantal wijzigingen en/of nieuwe teksten dat online is gezet. Maar dat ie hoger zal komen, daar twijfel ik niet aan.

Meer websitebezoekers door SEO teksten - Vooral Tekst - Freelance tekstschrijver Breda

Freelance tekstschrijver Breda

Wat voor tekst je ook nodig hebt voor je website of webshop, dikke kans dat ik je erbij kan helpen.

En wat er ook uit mijn toetsenbord komt, alle teksten zijn SEO geschreven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Landingspagina’s
  • Blogs
  • Dienstenpagina’s
  • Productteksten
  • Categorieteksten
  • Over ons – pagina’s
  • SEA (zoekmachine advertenties)

Lijkt het je wat? Om door pakkende, aansprekende teksten op je website of webshop hoger te komen in Google? Neem dan contact op met deze freelance tekstschrijver (Breda), ik vertel je er graag meer over!